El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Roser Calafell

Sóc un rei ben especial,

sóc el rei del Carnaval.

Només vull festa i rauxa,

que tot sigui una disbauxa!

Carnestoltes, dues voltes!

 

És així com comença Carnestoltes (La Galera), un dels llibres de l'Anna Canyelles i que ha estat dolçament il·lustrat per Roser Calafell. La sinopsi diu així: el rei Carnestoltes ha vingut per regnar. El seu regnat és curt, però està farcit de soroll, festa i diversió. Els nens i les nenes es disfressen i juguen, fins que apareix una vella amb set cames: la Vella Quaresma! I és en aquest moment quan la festa s'acaba de cop...  o tal vegada no.
 
Roser Calafell és una il·lustradora catalana i fa molts anys que es dedica al món de la il·lustració. Com passa amb la majoria dels il·lustradors, la seva passió pel dibuix ja li ve des que era petita. Sovint va ser castigada per estar dibuixant en temps de classe. A més a més, també ve de família d'artistes formada per il·lustradors com la Mercè Llimona (germana de la seva àvia), pintors i escultors.
 
Després d'estudiar il·lustració a l'Escola Llotja de Barcelona, va començar a treballar a la productora Cromosoma, on va compartir moltes hores de feina amb la Roser Capdevila, la creadora de Les Tres Bessones. Tal vegada sigui per aquest motiu que quan mires els dibuixos de la Roser Calafell és impossible no trobar certes semblances amb les divertides bessones de la Roser Capdevila. 
 
Les tècniques que utilitza per crear els seus dibuixos són una paleta gràfica i un llapis òptic. Segur que molts de vosaltres heu llegit o us han explicat algun dels contes que ha il·lustrat la Roser. Amb els seus dibuixos ens ha explicat moltes de les tradicions catalanes i d'altres comunitats. La col·lecció 'El meu mes' destinada als més petits de la casa, de l'editorial La Galera, ha venut més de 180.000 exemplars. 
 
La seva web s'està renovant per això haureu d'esperar un poc per poder fer-hi una ullada!
 
 
 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Roser Calafell" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!