El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Anuska Allepuz

La pluja d'aquest divendres convida a pensar en una il·lustració on els protagonistes siguin els paraigües, les botes d'aigua, el fum sortint per les xemeneies i els colors freds. I cercant il·lustracions on poder trobar tots aquests elements, hem trobat una que ens ha agradat molt. 
 
La seva autora és Anuska Allepuz (Ana C. Allepuz Palau) i d'ella us podem contar que va néixer a Madrid i que des que ella recorda sempre ha gaudit de dibuixar i explicar històries.
 
Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Salamanca i durant aquest període li van concedir una beca a l'Accademia di Belle Arti de Carrara (Itàlia). En acabar la llicenciatura va assistir a la Universität der Künste Berlin (Alemanya).
 
També va completar un curs de postgrau en Il·lustració Creativa i Tècniques Visuals a EINA, l'Escola d'Art i Disseny de Barcelona, i es va graduar en Il·lustració de llibres infantils.
 
El seu treball ha rebut nombrosos premis i volem destacar que va ser seleccionat a la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (Itàlia) el 2009.
 
Anuska escriu a la seva biografia que li encanta explorar la textura en el seu treball i utilitzar tècniques mixtes, incloent-hi la impressió, segells fets a mà i formes trencades. Gaudeix treballant amb els colors, però també amb el blanc i el negre.
 
Dels seus llibres us volem recomanar Gràcies!, un conte preciós editat per l'editorial La Fragatina, on les delicades il·lustracions d'Anuska ens faran meravellar amb tot allò que ens envolta i que, inconscientment, moltes vegades podem deixar passar sense parar-hi atenció. El text és de Charo Pita i ens presenta una nena que té moltes preguntes per fer-li a la seva àvia. L'àvia no sap donar resposta a totes les preguntes de la seva neta, però la veritat és que no sempre cal saber-ho tot;  no cal analitzar totes les coses o voler entendre-ho tot, sovint és suficient amb gaudir d'aquestes petites coses i no oblidar-se mai d'agrair-ho.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Anuska Allepuz" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!