El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El banc blau, d'Albert Asensio

Si el temps del vostre poble o la vostra ciutat convida a passejar, no ho dubteu, cerqueu un banc que sigui còmode i dediqueu una estona a veure com passa la vida, intentant capturar els petits detalls que us envolten. I si pogués ser des d'un banc blau, com el del llibre d'Albert Asensio, seria encara molt millor. 

És aquest banc blau el que serà el protagonista de la nostra il·lustració setmanal. Un banc que és testimoni de les diferents històries que l'envolten i de l'imparable pas del temps, un altre dels protagonistes silenciosos però indispensable perquè puguin néixer noves amistats, perquè alguns s'enamorin, d'altres marxin a causa de les adversitats i la fragilitat de la vida i d'altres descobreixin que tot sempre pot tornar a començar de nou.

El banc blau és un àlbum il·lustrat que s'ha de llegir amb tots els sentits, però el principal és la vista. Albert crea poesia amb els colors i ha omplit de petits detalls emocionals el seu llibre amb objectes tan quotidians com una sandàlia o dos barrets. Tots els personatges són entranyables, fins i tot els diminuts insectes. 

Albert Asensio va estudiar disseny gràfic a l’EADT. Més tard, va realitzar un postgrau d’il·lustració a l’Eina Barcelona (2006-2007) i 2 cursos de dibuix i pintura a Central Saint Martins College of Art and Design (Londres). 
 
Treballa com a il·lustrador per a editorials com Anaya, Joventut, Random House Mondadori, Teide, Cruïlla o Planeta i diaris com La Vanguardia. 

Fins ara ha rebut un Laus de Bronze pel cartell "Fira Tàrrega 2010", un premi amb el llibre Kim de Rudyard Kipling, de l'Editorial Joventut, atorgat pel Banco del Libro de Venezuela  i 3 Premis Junceda: per millor coberta de llibre, millor publicitat i millor il·lustració científica respectivament. 
 
La meva primera trobada amb Albert Asensio va ser amb La sopa de l'avi, de Mario Satz. Un llibre que explica amb delicadesa i molt tendrament com un plat de sopa cuinat per un avi, amb tot l'amor del món,  pot arrencar de les terribles urpes de l'anorèxia a la seva neta. Albert Asensio va ser l'encarregat d'il·lustrar aquesta petita joia plena de petites perles de saviesa. És una lectura ideal per transmetre als adolescents la importància de l’amor cap a un mateix i cap als altres, però també és una lectura que pot inspirar els lectors adults.
 
Els dos llibres han estat editats per Babulinka Books, una editorial que ens regala uns llibres que s'escriuen i es dibuixen des d'on neixen els sentiments. No deixeu passar l'oportunitat de fullejar i contemplar cada una de les pàgines d'El banc blau, perquè us assegurem que tindreu la sensació que es dibuixa un somriure sl vostre cor.
 
I la màgia del dibuix continua a la pàgina d'Albert Asensio!
 
 
 
 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El banc blau, d'Albert Asensio" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!